“Burcun ne?” sorusu zaman zaman hepimize yöneltiliyor. Bazen de biz çevremizdeki insanların burçlarını merak edip bu soruyu soruyoruz.

“Burcun ne?” sorusu zaman zaman hepimize yöneltiliyor. Bazen de biz çevremizdeki insanların burçlarını merak edip bu soruyu soruyoruz. Bu soruya cevap olarak söylenen burç ise aslında Güneş burcunu ifade ediyor. Kesinlikle duymuşsundur; Güneş burcunun yanı sıra yükselen burç diye bir şey de var. Peki, merak edilen konular arasında yer alan yükselen burç tam olarak ne ve neden bu kadar önemli? İşte, yükselen burç hakkında bilmen gereken önemli noktalar:

Yükselen Burç Nedir?

Yükselen burç; doğum anında doğu ufkunda yükselmekte olan takım yıldızı, yani burç olarak biliniyor. Yükselen burcun belirlenmesinde doğum anı çok önemli olduğu için doğum saatini bilmek gerekiyor. Ayrıca yükselen burç “ASC” olarak belirtiliyor.

Peki, Güneş burcuyla yükselen burç arasındaki fark ne? Güneş burcu, doğduğun tarihte Güneş’in hangi takım yıldızında olduğunu ifade ediyor. Örneğin 10 Mayıs doğumlu biriysen Güneş, Boğa burcunu simgeleyen takım yıldızında olduğu için astrolojiye göre Boğa burcusun demektir. Fakat söz konusu yükselen burç olduğunda doğum saati bilgisi de önem kazanıyor. Çünkü doğu ufkunda yükselmekte olan burç, ancak bu şekilde öğrenilebiliyor. 

Yükselen Burç Neyi Temsil Eder? Yükselen Burç Daha mı Önemli? 

Herkesin bir yükselen burcu var ve “Bir insanın yükselen burcu, onun hakkındaki ilk izlenimi oluşturan sosyal maskesidir.” dersek yanılmış olmayız. Mesela yükselen burcu Koç olan, Güneş burcu ise Balık olan birini düşün. Bu insan, sosyal bir ortama girip yeni insanlarla tanıştığında ilk olarak yükselen burcu olan Koç burcunun özelliklerini yansıtır. Zaman geçtikçe ve bu insanlara kendini daha iyi ifade ettikçe de Güneş burcu olan Balık burcunun özelliklerini yansıtabilir.

Peki, yükselen burç insanı nasıl etkiler? Yükselen burcun fiziksel görünüm üzerinde de etkili rol oynadığı astrologlar tarafından ifade ediliyor. Örneğin yükselen Aslan burcu olan bir kadının saçları dalgalı ve kabarık olabiliyor. Ayrıca olası sağlık sorunlarının, yeteneklerin, hatta şanslı alanların belirlenmesi için de yükselen burç oldukça önemli.

Astrologların burçlara özel yaptığı yorumlarda da (eğer kendi astrolojik haritana baktırmıyorsan) yükselen burç daha çok önem taşıyor. Nedenini merak ediyorsan hemen söyleyeyim: Astroloji haritalarında 12 ev bulunuyor ve bu evlerin her biri, bir burcu temsil ediyor. Yükselen burç belirlendiğinde ise haritada birinci evde yer alacak burç, derecesiyle birlikte belli oluyor. Bu 12 ev; aşk hayatı, eğitim hayatı, maddi kazançlar, aile ilişkileri gibi farklı konular hakkında bilgi veriyor. Başka bir deyişle yükselen burç, hangi gezegenin hangi evde/burçta kaç derece açıyla yer aldığını belirlemiş oluyor. Dolayısıyla bir gökyüzü olayından nasıl etkilenileceği konusunda genel bir yorum yapmak için yükselen burçtan yardım alınıyor.

Yükselen Burç Nasıl Bulunur? Yükselen Burç Nasıl Hesaplanır?

Yükselen burcu öğrenebilmek için doğum gününün (gün/ay/yıl), doğduğun yerinin ve doğum saatinin bilinmesi şart. Aksi takdirde yükselen burç hesaplaması yapabilmek imkansız. Eğer bu bilgilere sahipsen yükselen burç hesaplama araçlarından yardım alarak yükselen burcunun ne olduğunu bulabilirsin!

Yükselen Burç Değişir mi?

Eğer doğum saati net olarak bilinmiyorsa ya da yaz saati-kış saati uygulamasının göz önünde bulundurulmadığı bir şekilde hesaplama yapılıyorsa evet; yükselen burçta yanlış hesaplama yapılma ihtimali doğacağından değişim söz konusu olabilir.

Yükselen Burç Bilinmeden Doğum Haritasına Baktırılır mı?

Bahsettiğimiz gibi yükselen burç, doğum haritasının belirlenmesi konusunda en önemli etmen. Yani doğum saati bilinmediğinde yükselen burç belirlenemiyor, yükselen burç belirlenmediğinde ise astrolojik haritada kaçıncı evde hangi gezegenin olduğu bilinemiyor. Bu durum da doğru öngörülerde bulunmanın önündeki engellerden biri olarak kabul edilebilir.

Fakat merak etme; eğer doğum tarihini biliyor, doğum saatin için de 3-4 saat gibi bir aralık sunabiliyorsan bu durumda astrologlardan rektifikasyon, bilinen diğer adıyla, doğum saati belirleme hizmeti alabilirsin!

Bu arada her gün burcuna özel günlük yorumları okumak için de seni Kaave’ye davet ediyorum! Astroloji ve kahve falının yanı sıra Melek Kartları ile de sana özel yorumları ve öngörüleri Kaave uygulamasında bulabilirsin. Haydi; daha fazla bekleme, uygulamayı hemen indir!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.